CEDLA Events

Join our mailing list!

To ensure that you don't miss out on events, exhibitions, engaging educational programs, latest courses, research, publications and other news, please join our mailing list today! We will not spam your mailbox, but send you a newsletter around twice per month.

STUDYING AT CEDLA


CEDLA is considered to be one of Europe’s leading Latin American Studies institutes. Its staff members are experienced researchers and qualified teachers. CEDLA has a large library with a unique collection. Facilities such as student work stations, internet and computer access, and lecture rooms are excellent. CEDLA is pivotal to the Latin American Studies community in the Netherlands. 

CEDLA-Events-De-Pizarros-Eén-familie-drie-generaties-en-honderd-jaar-strijd-in-Colombia.jp

MEI


10

10 mei 2022, 15:30-17:00 CEDLA zaal 2.02 

Robert-Jan Friele presenteert zijn boek De Pizarro's: Eén familie, drie generaties en honderd jaar strijd in Colombia

De Pizarro’s is een fascinerende familiekroniek die de dramatische geschiedenis van een heel land vertelt. Door de ogen van drie generaties en via tientallen levendige verhalen ontrolt een eeuw Colombia zich op meeslepende wijze. Nergens komt de Colombiaanse geschiedenis zo samen als in de familie Pizarro. De vader is de opperbevelhebber van het leger en gelooft in de instituties. Zijn zoons en dochter worden guerrillero’s en prediken de revolutie. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog en de opkomst van de cocaïnehandel streven de Pizarro’s, elk op een eigen manier, naar een rechtvaardiger Colombia. Veredelde staatsgrepen in Bogotá, clandestiene trainingskampen op Cuba, collegebanken in Moskou: ze beleven het allemaal. Hun strijd kost twee van hen het leven en de revolutionaire droom kan geen einde maken aan de schrijnende ongelijkheid en het geweld. Eén ding blijft van generatie op generatie gelijk: het gevecht van de Pizarro’s voor een betere toekomst van hun land.